Izjave kolegov glasbenikov

Miha Plantarič je eden najbolj delovnih in vestnih ljudi, kar jih poznam. Ne dvomim, da ga bo njegova pridnost in delavnost pripeljala še zelo daleč. Poleg tega, da je zelo talentiran na področju glasbe, kar pa ni vedno dovolj, je vesten in uresničuje svoje cilje, ki si jih v življenju izbira. Je človek, ki se mu lahko zaupa in se nanj lahko zanese, saj svoje delo opravlja izredno profesionalno, pa naj bo to katerokoli področje, s katerim se ukvarja! Miha ima dober občutek za melodijo, ima odlično tehniko, je zelo muzikalen in do sebe strog, kar ga uvršča na prvo mesto med mojimi učenci, poleg tega pa sem vesel, da je Miha tudi moj prijatelj!

 

Primož Grašič

virtuoz na kitari

Redko srečam v svojih glasbenih vrstah ljudi, s katerimi je kemija od prvega trenutka: v prvi vrsti glasbena, pa tudi čisto preprosta človeška. Z Miho je tako – preprosto moraš ga imeti rad. Ker je glasbenik z velikim srcem in predvsem glasbenik, ki ve, da se učenje v glasbi, nikoli ne konca. Uživam z njim v iskanju “spicy” akordov in predvsem fantastičnega občutka na odru. Z njim sem vedno na varnem, da se sprehajam po lestvici do najvišjih tonov in ne bom nikdar padla.

Eva Hren

pevka in kitaristka

Miha ne cenim samo kot odličnega kitarista in učitelja, ampak  predvsem kot profesionalca v vseh pogledih, naj bo to poučevanje, organizacija, znanje in  izkušnje, ki si jih je nabral z leti igranja na različnih odrih, ter nesebično podajanje svojih bogatih glasbenih izkušenj mlajšim.

Tomaž Šinko

serviser in izdelovalec kitar

Ko z Miho vzpostaviš prvi stik, si, zaradi njegove miline in nežnosti, ki ju poslušalec občuti ob njegovem igranju na kitaro, niti v sanjah ne predstavljaš, da je tudi mojster borilnih veščin. A prav to njegovo športno plat je mogoče občutiti v glasbi, ki jo izvaja, saj zna umirjenost, prefinjenost, močno voljo in nenazadnje tudi borbenost preliti na kitarske strune. Njegova osredotočenost in profesionalnost sta vrlini, ki ju ne premore vsak. Je človek in glasbenik z veliko začetnico, zato se vedno znova veselim sodelovanja in prijateljevanja z njim.

Gregor Troha

dirigent Big banda Zagorje, saksofonist in klarinetist

Z Mihom sva se spoznala v finalu Slovenija ima talent. Hitro sem spoznala, da je dober glasbenik, saj je na pesem, ki jo je prvič slišal takoj zaigral melodijo in akorde. Sedaj nastopava že nekaj časa in nič ga ne more presentiti, v tem času me je veliko naučil, kar se tiče glasbe in življenja. Hvaležna sem, da lahko pojem ob tako dobrem glasbeniku in človeku.

Sabina Peklaj Binna

pevka

Miha je v pravem pomenu besede dober človek, ki zna prisluhniti sočloveku in prav v veselje mi je, da sem ga spoznal in imam tudi ta privilegij, da lahko z njim igram, saj je vrhunski kitarist in ob njegovem igranju ekstra uživam.

Vlado Pilja (Lepi Dasa)

pevec in kitarist

Ne samo, da je Miha dober prijatelj, super oseba, je tudi vrhunski kitarist, o tem ni dvoma. Sodelovanje s takimi osebami, kot je Miha je vedno užitek. Glasbeniki z dušo in srcem se vedno povežemo.

Nina Bauman

pevka (Panda)

Malo je takšnih, ki bi akustično kitaro igrali s takšnim občutkom in tako dodelanimi harmonijami.

Luka Groboljšek

skladatelj, aranžer in multinštrumentalist

Miho sem spoznal že kar nekaj let nazaj, takrat še mladega nadobudnega kitarista in že takrat je izžareval veliko željo po spoznavanju kitare, spoznavanju harmonije in glasbe kot take. Po letih poznanstva so se nama poti le prekrižale in rodilo se je prvo sodelovanje, ko sem lahko slišal Miho v “akciji”. Z gotovostjo lahko trdim ne samo, da je Miha postal izvrsten kitarist, glasbenik nasploh, Miha je postal tudi izvrsten pedagog. Z neverjetno umirjenostjo prenaša svoje znanje na mlade nadobudne glasbenike. #respect

Štefan Šarkezi

glasbenik, radijski urednik in voditelj

Izjave zadovoljnih staršev in učencev

Z modernim pristopom do učenja, se Miha uvršča v sam vrh učiteljev in mentorjev v Sloveniji. Po vseh letih glasbenih izobraževanj, se počutim na učni uri, kot da sem na začetku in sem zelo vesel, da bo moj sin Anej dobil prave lekcije in mu bo kitara v veselje ter terapija za morebitne slabe dni. Hvala ti Miha.

Jernej Bergant Strah

Miha Plantarič je edini učitelj na tem svetu, ki mojemu najstniškemu sinu ne gre na živce. Nasprotno, Miha je zanj car. Ko me je pred 3 leti povabil, naj poslušam njuno uvodno uro, sem sklenila: »Tudi če ga ta fant ne nauči igrati popolnoma nič kitare, bodo že samo njuni pogovori vredni veliko več.« Še preden sta vzela v roke vsak svojo kitaro, mu je Miha namreč razložil: »Zelo je pomembno, v kaj vlagaš svoj čas. Če boš 3 ure na dan gledal televizijo ali igral igrice, s tem sigurno ne boš koristil sebi, ampak samo nekomu drugemu. Paziti moraš, da svoj čas porabljaš tako, da se obrestuje tebi, ne drugim. Če boš 3 ure na dan vadil kitaro, boš na koncu ti nekaj imel od tega in če boš hotel, bodo drugi tebe gledali na televiziji.« Ne samo, da pri nas postane »zakon« vse, kar je rekel Miha, tudi igranje kitare je sinu v užitek.

Natalie Lisac

Miha, hvala ti za prijazen in strokoven pristop pri poučevanju kitare pri sinu Domnu. Si mu inspiracija in ogledalo, kako je, če uživaš v igranju kitare. Kažeš mu pot, po kateri bo lahko šel, če bo tako pridno vadil kot ti 🙂 Zelo smo veseli da smo te našli, saj si čudovita oseba in dober pedagog.

Tadeja Grmek

Miha je čudovit učitelj, ki otroka na zabaven a hkrati strokoven način nauči igranja kitare. Z učencem vzpostavi prijateljski odnos, upošteva želje otroka, razloži na različne načine, če je kaj nejasnega. Moj sin z veseljem obiskuje učne ure kitare! Ob koncu leta Miha pripravi še skupni nastop vseh svojih učencev, kjer lahko starši in prijatelji uživamo ob poslušanju naših mladih kitaristov.

Simona Privšek

Miha je učitelj in človek z veliko začetnico. Kadar pridem na njegove vaje, vedno odidem z nasmehom na obrazu. Miha vedno začuti, kaj kot učenec potrebuješ, da izpolni tvoje želje, nato pa s svojim širokim in transparentnim znanjem ter profesionalnostjo kvalitetno pripelje do želenega cilja. Miha je zelo discipliniran človek, ki v vsaki uri strukturiranega poučevanja kitare na zanimiv način obrazloži vsako problematiko. Tako ure poučevanja potekajo gladko ter skoncentrirano. Vedno stremi k višjemu cilju in vzpodbuja konstanten napredek – ne glede nato, kaj je moja želja, Miha prisluhne ter najde pot, da mi poda znanje na meni razumljiv ter kvaliteten način.

Blaž Bobnar

Moja želja po igranju kitare je trajala kar nekaj let. Po spletu sem iskal primernega inštruktorja in se odločil za Miho. Po prvi uri sem takoj vedel, da sem se odločil pravilno. Ko sem videl, kako obvlada sem dobil dodatni zagon. Miha je tudi zelo komunikativna oseba in se med učno uro tudi velikokrat pošali in s tem popestri vzdušje.

Kristjan Fortuna

Zdelo se mi je, da je kitara čisto preprost inštrument in da jo je lahko igrati. Ko sem se kitare začela učiti sama, sem se kmalu začela spotikati ob začetniške ovire. Poiskala sem učitelja in Miha je odlična izbira. Razloži nazorno, povezuje znanje, podaja znanje, ki je uporabno. Vsaka “učna tema” ima smisel, upošteva pa tudi moje želje. Je odličen glasbenik, ki se zaveda, da je glasba v svojem bistvu preprosta in res nekaj čudovitega. Pri Mihu cenim tudi to, da se tudi sam ves čas uči in napreduje. Ure so dobra kombinacija delavnosti in sproščenosti, Miha je komunikativna in topla oseba. Lahko rečem, da mi je Miha dal odlične smernice, kako splezati čez začetniške ovire. 🙂

Mateja Košir